Nu mai este un secret că hrana poate să influenţeze starea noastră de spirit ! Vom fi în formă, totdeauna, dacă veghem asupra echilibrului nostru energetic. Acum, când vara bate la
Nu mai este un secret că hrana poate să influenţeze starea noastră de spirit ! Vom fi în formă, totdeauna, dacă veghem asupra echilibrului nostru energetic.
Acum, când vara bate la uşă, în sezonul "relaxării" , chiar dacă nu plecăm în concediu prea multe zile, stă în puterea noastră să ne răsfăţăm cu preparate tonice naturale . Un tonus robust este susţinut de hrană şi de ambianţă. Fireşte, trebuie să fim atenţi ca meniul să nu contribuie la creşterea greutăţii, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, care ne oferă câteva sfaturi în acest sens:
Dacă ne sufocă o nelinişte anume, ne salvează din această pasă proastă o salată orientală preparată cu ajutorul celor "7 magnifici": morcovi , roşii, varză , ţelină, castraveţi, mere (câte 50 g) şi mărar din belşug.
Asezonăm aceste ingrediente cu ulei de măsline şi suc de lămâie (câte două linguriţe). Consumul acestei salate oferă organismului nostru mai multe beneficii: ne reîncarcă bateriile prin aportul elementelor nutritive pe care le conţine, îmbunătăţeşte imunitatea şi elimină toxinele din organism .
Dacă trebuie să finalizăm un proiect dificil şi ne petrecem seara în compania unor prieteni, este firesc să nu stăm încruntaţi cu gândul la grijile noastre. Prin alegerea unui meniu reconfortant vom alunga incertitudinea din sufletul nostru şi vom păstra armonia în cercul nostru relaţional: să alegem pentru cină o friptură din piept de pui cu o garnitură de fasole verde "stropită" cu suc de lămâie - un excelent detoxifiant şi antiseptic, în egală măsură.
Într-o zi foarte încărcată, masa de prânz ne poate revigora şi vom finaliza, cu bine, tot ceea ce ne-am propus. Cea mai potrivită alegere est