Depozitarea alimentelor este esentiala pentru pastrarea calitatii lor, insa de cele mai multe ori aflam pe propria piele ca nu am procedat corect, iar produsele s-au stricat inexplicabil de repede.
Iata cateva secrete surprinzatoare de depozitare ale alimentelor pentru a le pastra cat mai bine si sigur, scrie Yahoo Shine.
Rosiile nu se patreaza in frigider. Rosiile isi pierd dulceata si aroma daca sunt tinute la frigider. Cel mai bine stau la intuneric la temperatura camerei.
Cartofii si ceapa trebuie mereu sa stea separt, niciodata impreuna. Tinute impreuna, in acelasi container se strica mult mai repede. Nici una din aceste legume nu se patreaza in frigider, ci intr-un loc uscat, intunecat si bine aerisit.
Cafea. Multa lume o tine in frigider, ceea ce duce la pierderea aromei. Cafeaua se pastreaza in recipiente inchise, la temperatura camerei, iar pachetul deschis se consuma in cel mult 7-14 zile.
Painea feliata poate fi pastrata la temperatura camerei, pentru ca are stabilizatori. Painea din cereale integrale se pastreaza in frigider pentru ca uleiurile naturale din cereale o pot face sa rancezeasca.
Laptele, carnea si ouale stau toate in frigider. Unde? Ouale nu stau deloc bine in spatiu special facut pe usa frigiderului, ci in locurile cele mai reci din frigider. Locul ideal pentru lapte este in zona rece si intunecata. Cel mai bine pe raftul de jos, iar carnea preparata in zona rece.
Uleiurile fine si nucile. Prima intentie este aceea de a le tine in camara, dar pentru a le pastra in siguranta locul lor este in frigider. Pune nucile decojite in recipiente de sticla. La fel si uleiurile fine, care stau cel mai bine in sticle de culoare inchisa, in usa frigiderului.
Depozitarea alimentelor este esentiala pentru pastrarea calitatii lor, insa de cele mai multe ori