Mulţi români au devenit fani ai gastronomiei greceşti, în ultimii ani numărul conaţionalilor care preferă să ia masa în localuri cu specific grecesc înregistrând creşteri de 40-50%. Sursa: EVZ
Seară de seară, majoritatea restaurantelor greceşti din Capitală sunt pline ochi, cea mai sigură soluţie pentru a prinde un loc într-un astfel de local fiind rezervarea făcută din timp. Românii sunt delectaţi cu fructe de mare, salate specific greceşti sau icre de barbun, iar vitrinele frigorifice cu preparate proaspete amplasate chiar în mijlocul res taurantului fac deliciul îm păti miţilor.
Creveţi şi calamari
cântăriţi în faţa clienţilor Şeful de sală al restaurantului cu specific grecesc Mesogios, situat în zona Pieţii Universităţii, spune că numărul clienţilor români care frecventează localul a crescut cu 40-50% în ultimii ani. „În fiecare seară restaurantul este plin. Cei care doresc să ia masa la noi trebuie să-şi facă rezervare din timp”, susţine Mihai Soare.
Vitrina frigorifică din mijlocul restaurantului, unde sunt expuse toate produsele ce pot fi comandate, de la peşte, fructe de mare (caracatiţă, calamari ori creveţi) până la scoici, este atracţia principală. Totul se cântăreşte în faţa clienţilor, iar fiecare doritor îşi poate face singur porţia.
Prânzul ar trebui început cu un Meze, un mixt de salate, în viziunea specialiştilor în bucătărie grecească. O variantă ar fi combinaţia de roşii, castraveţi, ceapă, măsline, ardei, brânză feta şi diferite mirodenii. Urmează o salată asemănătoare cu salata noastră de icre, numită Tarama. Aceasta se prepară de obicei din icre de barbun, un peşte roşu, foarte cunoscut la greci. „O altă mâncare tradiţională din Grecia care a prins foarte bine şi în România este salata tzatzichi, preparată din castraveţi, iaurt, mărar şi usturoi”, mai spune Mihai Soare. Nici salata