GURMANDUL IN BUCATE Peste de apa dulce, peste oceanic, cateva crevete si legumeâ¦.Ce poate iesi din aceasta combinatie? Un "Mix marin" deosebit si foarte usor de preparat. Sa incepem cu reteta. Ingrediente: 100 g file de peste spada, 100 g file de salau, 50 g crevete, 50 g conopida, 50 g broccoli. Carnea de peste se pune la marinat in ulei de masline si condimente pentru peste pentru o jumatate de ora. Optional se poate folosi si vin alb sec. Apoi se pun pe gratar pentru 10 minute. Separat se prepara sosul din ceapa rasa, scursa de suc, suc de la o portocala si o lamaie, rucola, zahar brun, sos de soia. Toate aceste ingrediente se pun in tigaie pe foc, in putin unt. Se lasa sa fiarba. Cand sosul da in clocot se adauga putina miere de albine. Pentru garnitura, broccoli, conopida si morcovul se pun la cuptor in sos de vin cu ulei de masline, sare si piper.
Acum, ca v-am convins ca este un preparat foarte usor de facut, trebuie sa stiti cateva lucruri despre ingredientele acvatice care intra in compozitia lui.
Elementul surpriza fiind pestele spada, ii vom acorda prioritate. Oceanele lumii sunt cele care il gazduiesc cu generozitate. Si este nevoie de asa ceva avand in vedere ca este un peste foarte mare - ajunge la 650 de kilograme si 4 metri lungime. Apoi, dupa ce pescarii se lupta cu el si il prind ajunge la magazin. De aici inainte este datoria dumneavoastra sa aveti grija de el. Este unul dintre cei mai pretentiosi pesti. Nu ii place sa stea congelat. Si daca din greseala il bagati in congelator, veti avea surpriza neplacuta sa constatati ca prinde o nuanta maronie si nu mai are nici un gust. Trebuie sa aveti mare grija de el dupa ce il aduceti de la magazin. Despachetati-l, clatiti-l putin cu apa rece si impachetati-l intr-un prosop pentru cateva momente. Apoi, pentru ca nu suporta sa stea in sucul lui, trebuie pus la frigider, in cel mai rece loc pos