Dezinvolt, intuitiv, creativ, plin de energie şi de entuziasm. Lucrează cu cele mai naturale ingrediente, foloseşte tehnicile simple de preparare a bucatelor, însă rezultatul este întotdeauna unul de mare clasă, care îi lasă "bouche-bée" până şi pe marii bucătari ai ţării şi ai lumii. Imaginea lui de puşti dezinvolt este foarte iubită de clienţii localului ţinut de tatăl său...
Un bucătar proaspăt, creativ, dezinvolt. Credeţi că aţi ghicit despre cine este vorba? Cei mai mulţi ar spune că am creionat imaginea şi adolescentului Jamie Oliver. Noi vă vom da însă două nume, de aici, de "acasă": Dragoş Bercea şi Ovidiu Septar.
Dragoş
Este fiul cel mic al unuia dintre bucătarii-şefi cei mai titraţi din România, Ştefan Bercea, de la Cabana Vânătorilor din Predeal. Practic, a crescut în bucătărie, aşa că nimic n-a fost mai firesc decât ca, înainte chiar de a învăţa să scrie, să deprindă tainele gătitului bucatelor savuroase. La 18 ani, obţinea medalia de bronz la Olimpiada de Gastronomie. Poate vi-l amintiţi de la Crăciunul anului trecut, când, împreună cu cei doi Bercea, am refăcut, la Castelul Peleş, un meniu de Crăciun la Curtea Regală a României. L-am întrebat atunci pe Dragoş dacă l-a comparat cineva cu Jamie Oliver. Evident că i s-a mai spus, dar el îşi doreşte să semene cu Jamie Oliver nu doar fizic, ci să ajungă la fel de celebru ca şi el. "Îmi place pentru că inventează foarte mult. Nu copiază. Improvizează tot timpul", spune Dragoş Bercea, care nu se sfieşte să se compare cu celebrul bucătar britanic. "Amândoi am plecat de la zero, de la o vârstă tânără. Asta ne aseamănă. Eu s-ar putea spune că am viitorul în faţă. Cred că aş putea face ce face el. Am primit deja oferte pentru o emisiune de televiziune." În ceea ce priveşte pasiunea pentru bucătărit, există un amănunt care îi leagă pe cei doi: carnea de vânat. Jamie nu s-a dat în