Drobul se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii.
Drob de miel - varianta 1
Ingrediente
● măruntaiele (ficat, plămâni, splină şi rinichi) de la miel, aproximativ 500 de grame
● două ouă fierte
● două ouă crude
● o felie de pâine muiată în lapte
● o legătură de ceapă verde
● o legătură de pătrunjel
● o legătură de mărar
● o lingură de smântână
● sare şi piper după gust
● o foaie de tăiţei
● ulei pentru uns tava
Mod de preparare
Se fierb măruntaiele în apă cu sare. Când se răcesc, se trec prin maşina de tocat carne, împreună cu felia de pâine muiată. Se adaugă ouăle crude, smântâna, sarea, piperul, verdeaţa tocată mărunt, ceapa tocată cu tot cu cozi.
Se amestecă totul. Se unge cu ulei o formă de chec sau o tăviţă smălţuită, după care se pune foaia de tăieţei, lăsând mult şi pe margini. Apoi, se pune jumătate din umplutură în tavă, iar ouăle fierte se pun pe suprafaţa umpluturii sau în interiorul ei. După ce a fost pusă şi a doua cantitate de umplutură, se nivelează cu lingura, se întorc marginile din foaia de tăieţei lăsate pe dinafară peste umplutură.
Tava sau forma de chec se bagă apoi la cuptor unde se lasă 30 de minute.
Drob de miel - varianta 2
Ingrediente
● măruntaiele (ficat, plămâni, splină şi rinichi) unui miel de aproximativ 7-8 kilograme
● opt ouă
● trei legături de ceapă verde
● o legătură de pătrunjel
● trei legături de mărar
● două linguri de smântână
● o lingură de unt
● zece linguri de făină
● 50 de grame de ulei
●