Şi nici nu e scump, restaurantele din Braşov îl vând ca „delicatesă de Paşti” şi la preţul unei porţii de coaste de porc... 28 de lei
Cei care vor să încerce de Paşte ceva nou, trebuie să ştie că există restaurante în Braşov care au oferte de meniuri inedite pentru sărbători. De exemplu, în meniul unui restaurant din oraş şi-a făcut loc şi carnea de urs. Astfel, în afară de drob, borş şi friptură de miel, pe lista de sărbătoare există şi pulpă de urs la tavă cu sos vânătoresc şi fructe de pădure. „Aici avem nevoie de pulpa de urs, pe care mai întâi o ţinem la baiţ între 12 şi 24 de ore, cu legume, vin, foi de dafin, boabe de piper, după care îl brezăm şi îl băgăm la cuptor”, ne-a explicat Anica Moiseanu, bucătar şef. Reţeta nu este deloc una simplă, dar rezultatul merită. O spune un turist. „Am comandat o friptură de urs, mă gândeam că de Paşte anul acesta să mâncăm şi altceva decât miel. Nu am mai mâncat friptură din carne de urs, dar dacă ne place revenim de sărbători. Oricum acum în farfurie arată extraordinar de frumos”, ne-a explicat acesta.
„Acesta este meniul de Paşti, cam aşa arată. Aici am un preparat de vânat: pulpă de urs la tavă cu fructe de pădure şi sos vânătoresc. Acest preparat îl servim de sărbătorile de Paşti pentru toţi turiştii români, dar şi pentru cei din străinătate”, ne-a declarat Pachiţa Pop, manager restaurant. Preţul unei astfel de porţii ajunge la 28 de lei.
Pentru un meniu care mai cuprinde, pe lângă pulpa de urs, supă din fazan, salată de bureţi, dar şi băuturi, clienţii trebuie să scoată din buzunare 80 de lei. „În afară de pulpă de urs, mai avem şi tocană de urs, căprioară: escalop de căprioară, medalion de căprioară, pulpă de căprioară, dar mai avem şi mistreţ şi realizăm şi un platou vânătoresc frumos şi bun”, a mai adăugat Pachiţa Pop, manager restaurant.
Meniul tradiţional de Paşte, care cuprinde dro