Dacă vă începeţi ziua cu o masă bogată în carbohidraţi şi proteine, nu vă va mai fi la fel de foame până seara. În acest fel, veţi constata că pierdeţi din greutate. Cercetările au arătat că femeile obeze care mănâncă un mic dejun consistent pot pierde în greutate chiar şi de cinci ori mai mult comparativ cu cele care urmează o dietă fără carbohidraţi. Când vă treziţi dimineaţa, creierul are nevoie de energie. Dacă nu mâncaţi destul, organismul îşi va procura energie din celulele musculare.
Astfel, când mâncaţi mai târziu, creierul, care încă este în căutare de energie, va stoca substanţele obţinute în celulele grase. Nutriţioniştii spun că micul dejun trebuie să conţină o jumătate din caloriile consumate zilnic. Micul dejun ideal trebuie să conţină lapte, carne, două felii de brânză, pâine din cereale intergrale şi o bucată de ciocolată. Astfel, organismul va procura toată energia de care are nevoie pe parcursul zilei. Mai mult, proteinele din micul dejun se digeră greu şi nu veţi simţi senzaţia de foame pentru ceva timp. Aceste concluzii au fost trase după ce s-a monitorizat greutatea a 94 de femei obeze şi sedentare. Jumătate dintre ele au consumat un mic dejun de 1.240 de calorii şi au pierdut 18 kg din greutatea corporală. Celelalte voluntare au urmat o dietă fără carbohidraţi. Ele au reuşit să slăbească doar 4 kilograme. (Ş.C.)
Dacă vă începeţi ziua cu o masă bogată în carbohidraţi şi proteine, nu vă va mai fi la fel de foame până seara. În acest fel, veţi constata că pierdeţi din greutate. Cercetările au arătat că femeile obeze care mănâncă un mic dejun consistent pot pierde în greutate chiar şi de cinci ori mai mult comparativ cu cele care urmează o dietă fără carbohidraţi. Când vă treziţi dimineaţa, creierul are nevoie de energie. Dacă nu mâncaţi destul, organismul îşi va procura energie din celulele musculare.
Astfel, când mâncaţi mai tâ