Ciocolata i-ar putea ajuta pe vârstnici să scape de Alzheimer şi demenţă, graţie unei substanţe din cacao care ajută la stimularea memoriei, susţin cercetătorii italieni de la Universitatea L'Aquila, citaţi de Daily Mail.
Este vorba despre flavanol, un flavonoid care se regăseşte într-o gamă largă de alimente, cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, precum şi pentru faptul că ajută la încetinirea demenţei.
Consumul zilnic de cacao este benefic pacienţilor cu deficit cognitiv uşor (MCI), un sindrom caracterizat prin pierderea memoriei imediate, care poate evolua spre demenţă sau Alzheimer, odată cu înaintarea în vârstă.
La studiu au luat parte 90 de persoane de peste 70 de ani, toate fiind diagnosticate cu deficit cognitiv uşor.
Subiecţii au fost împărţiţi în trei grupuri a câte 30 de persoane, cărora li s-au administrat zilnic băutură pe bază de cacao, dar cu un conţinut diferit de flavanol pentru fiecare grup în parte.
Tuturor participanţilor li impus să elimine din alimentaţie orice altă sursă de flavanol.
După opt săptămâni în care au consumat băutura pe bază de cacao, la bătrânii care consumaseră dozele mai mari de flavonoizi, s-a constatat o ameliorare a memoriei.
Ciocolata i-ar putea ajuta pe vârstnici să scape de Alzheimer şi demenţă, graţie unei substanţe din cacao care ajută la stimularea memoriei, susţin cercetătorii italieni de la Universitatea L'Aquila, citaţi de Daily Mail.
Este vorba despre flavanol, un flavonoid care se regăseşte într-o gamă largă de alimente, cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, precum şi pentru faptul că ajută la încetinirea demenţei.
Consumul zilnic de cacao este benefic pacienţilor cu deficit cognitiv uşor (MCI), un sindrom caracterizat prin pierderea memoriei imediate, care poate evolua spre demenţă sau Alzheimer, odată cu înaintarea în vârstă.