Este deja foarte cunoscut faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, fiind esential atat pentru starea de sanatate, cat si pentru energia de pe parcursul zilei, inclusiv pentru mentinerea greutatii corporale.
In plus, daca alegi anumite alimente pentru aceasta masa iti poti ajuta creierul sa gandeasca mai limpede si mai repede. Este vorba despre alimente ca fructe de padure, nuci, ulei de masline, legume, peste si altele, toate jucand un rol important in mentinerea sanatatii celulelor creierului si in prevenirea declinului cognitiv care apare odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, toate sunt bogate in nutrienti care ajuta intregul corp sa se mentina sanatos.
Potrivit Prevention, iata cateva preparate culinare pentru micul dejun care, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt bune si pentru creier.
1. Parfe din iaurt
Iaurtul simplu ofera si mai multe beneficii organismului daca il combini cu nuci, care contin acizi grasi omega-3, si cu fructe de padure, una dintre cele mai concentrate surse de antioxidanti. Proteinele din iaurt, combinate cu cereale integrale, sunt digerate mai usor, astfel ca elibereaza energie mai mult timp si relativ constant, ajutandu-te sa te concentrezi mai bine toata dimineata.
Mod de preparare: 3 patrimi de ceasca cu iaurt simplu, cu continut redus de grasime, o jumatate de ceasca cu cereale integrale din grau, un sfert de ceasca cu cereale care au continut ridicat de fibre, o lingura cu nuci tocate, un sfert de banana taiata felii si un sfert de ceasca cu fructe de padure.
Informatii nutritionale: 336 calorii, 16 g proteine, 59 g carbohidrati, 10 g fibre, 9 g grasime, 2,5 g grasimi saturate, 159 mg sodiu.
2. Sandvis cu oua
Ouale ochiuri sunt mai sanatoase daca le prajesti in ulei de masline si adaugi si alte alimente