• Irina Hriapca, maestru in arta culinara, va face ca membrii juriului Cupei Culinare Mondiale, din cadrul Salonului International de Gastronomie, sa isi doreasca sa guste din bucatele traditionale romanesti
In perioada 19 - 25 noiembrie a acestui an, echipa Complexului Hotelier Ciric va trimite la Luxemburg, la Centrul International Luxexpo, un reprezentant al gastronomiei romanesti. Irina Hriapca, maestru in arta culinara, va face ca membrii juriului Cupei Culinare Mondiale, din cadrul Salonului International de Gastronomie, sa isi doreasca sa guste din bucatele traditionale romanesti. Participand pentru prima data la un campionat mondial de gastronomie, maestrul iesean a pregatit, pentru a prezenta miilor de vizitatori din intreaga lume, o specialitate culinara, ciolanul rotisat de porc, produs ce poate fi regasit si pe lista de meniuri ale restaurantelor Complexului Hotelier Ciric. In afara de acest meniu, echipa care va reprezenta Romania, formata din maestri culinari ieseni, va pune la dispozitia vizitatorilor si o serie de creatii noi, specialitati si preparate culinare, toate ridicate la rang de arta. "Experienta si vointa care au ajutat-o sa participe la competitii nationale si internationale si care i-au adus recunoasterea prin numeroase premii o recomanda pe Irina Hriapca, maestru in arta culinara, sa reprezinte specificul gastronomiei romanesti alaturi de specialisti de pe cele cinci continente", a precizat Nelu Anea, administratorul Complexului Hotelier Ciric.
Probele la care echipa Romaniei, formata din specialisti ieseni in arta culinara, se va intrece cu alti maestri bucatar din intreaga lume, vor dura cinci zile. Printre acestea, echipa condusa de Irina Hriapca va realiza o sculptura in fructe si legume, precum si o piesa decorativa din zahar prelucrat prin diferite tehnici, de la spume, pana la zahar ars, pictura in ciocola