Neptunus e un fel de pledoarie pentru lucrul bine facut in lumea restaurantelor, si pot spune ca le-a iesit in mare masura. Neptunus e unul dintre restaurantele serioase ale Bucurestiului, facute cu si din pasiune, si cu foarte multa munca. Patronul, domnul Daniel Anca, e si bucatar sef. Mai are un restaurant cu acelasi nume si cu acelasi specific in Brasov, care pare sa fie cunoscut si de succes in zona.
Am auzit ce e destul de cunoscut printre profesionisti si unii il considera chiar un fel de “patriarh” in acea lume a lor. A lucrat la Capsa si la Lido, in vremurile celelalte, apoi a fost plecat 14 ani in Italia, unde a lucrat ca bucatar, cea mai mare parte a timpului la Napoli. S-a specializat pe bucataria italiana, in special pe produsele mediteraneene, pe care vrea sa le si promoveze in noul restaurant.
Neptunus ocupa o buna bucata din celebrul parc Herastrau, pe Nordului, in zona cu restaurante unul langa altul. A luat locul unui restaurant care ajunsese un fel de “oaie neagra” a locurilor, destul de ponosit si cu mancare proasta, si destul de gol, pe cale de consecinta. Vorbesc aici de Patru Anotimpuri, care era un fel de “ruda saraca” a celor care au si Quattro Stagioni. Intre timp au mutat acest Patru Anotimpuri in alt loc, tot in Herastrau, mai spre interiorul parcului, si au facut si niste investitii in el, asa ca acum s-ar putea sa fie mult mai aproape de ceea ce se presupune vca ar trebui sa fie un astfel de restaurant “cu specific romanesc”, in unul dintre locurile scumpe ale Bucurestiului.
Dar sa revenim la Neptunus… E un restaurant mare, dupa cum am spus, facut cu o investitie pe masura. De aceea diversele parti ale lui au si fost deschise separat, pe rand. Prima deschisa a fost terasa-gradina, in iunie 2011; foarte mare si spectaculoasa. Era si de asteptat sa fie asa, pentru ca e o bucata de parc, cu mese si lumini printre cop