Medicii au dat primele rezultate la analizele prelevate din mâncare care arată că focarul de toxiinfecţie alimentară a fost provocat de o contaminare din materii fecale. Cei aproape 60 de copii din cele două grădiniţe s-au îmbolnăvit de la produsele lactate care au fost principala sursă a infecţiei. Citeşte şi: Constanta: Cele două grădiniţe din Medigidia au fost închise după îmbolnăvirea a zeci de copii Constanţa: Numărul copiilor cu toxiinfecţie alimentară este în creştere Constanţa: UPDATE / Un copil din Medgidia a fost internat la Infecţioase cu toxiinfecţie alimentară Produsele lactate sunt din primele analize sursa de îmbolnăvire a celor aproape 60 de copii de la cele două grădiniţe din Medgidia.
„Se confirmă încărcătură mare cu Escherichia coli în mămăliguţa cu brânză proaspătă şi smântână cât şi în pastele cu brânză de oaie, unt şi zahăr, fapt care denotă o contaminare fecală“, au anunţat astăzi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.
În urma acestor rezultate, pacienţii au fost astfel diagnosticaţi cu dizenterie , iar specialiştii caută în continuare sursa de infecţiei, mai exact persoana sau locul unde alimentele au fost contaminate.
Medicii veterinari şi-au îndreptat atenţia şi asupra societăţii din localitatea Ciocârlia care a aprovizionat grădiniţele cu produse lactate.
„Unitatea Tabcip din Ciocârlia a fost amendată cu 6.000 de lei pentru că nu a explica care a fost traseul de transport al mărfii“, a declarat şeful Direcţiei Sanitar veterinare Constanţa, Gheorghe Dincă.
El a precizat că în funcţie de celelalte rezultate se poate dispune suspendarea temrporară a activităţii pentru igienizare. Medicul a mai explicat că îmbolnăvirea rapidă a copiilor ar fi putut fi provocată şi de faptul că micuţii aveau imunitatea scăzută.