Supă franţuzească de ceapă, Greek Tortillas şi acum cartofi ţărăneşti. Acesta este cel de-al treilea fel de mâncare pe care vi-l prezentăm în cadrul campaniei Adevărul de Seară: „Învaţă să mănânci sănătos".
Pentru a vă sugera această reţetă am apelat la Cristina Anca Rugină, unul dintre maeştrii bucătari de la Cuky's.
CITIŢI ŞI:
„Greek Tortillas" - salată cu legume uşor digerabilă VIDEO
Ingredientele necesare nu sunt multe şi nici costisitoare: cartofi fierţi, kaizer, ceapă şi condimente (sare, piper şi boia dulce).
Modul de preparare al acestui fel de mâncare este pe cât de simplu, pe atât la rapid şi de aceea „cartofii ţărăneşti" sunt ideali pentru o masă de prânz „pe fugă".
Ştii ce mănânci? Baza unei alimentaţii sănătoase: laptele şi legumele
Reţetă
„Se fierb cartofii după care se curăţă de coajă şi se taie cuburi, mai mari sau mai mici, după preferinţă. Separat, se căleşte ceapa împreună cu kaizerul. Se adaugă cartofii şi se lasă pe foc câteva minute până se rumenesc un pic. La final, se adaugă sare, piper şi puţină boia dulce după gust", a explicat Cristina Rugină.
Campanie „Adevărul de Seară" Ştii ce mănânci?Brânza topită împiedică fixarea calciului în oase
Pentru a face nu doar gustoşi, ci şi aspectuoşi cartofii ţărăneşti se poate orna farfuria pe care sunt porţionaţi, cu pătrunjel şi mărar, care conferă şi savoare. Totodată, în funcţie de preferinţa mesenilor, se poate adauga şi puţin usturoi.
Campanie „Adevărul de Seară" Ştii ce bei?Află ce chimicale se ascund în banalul suc
Campanie „Adevărul de Seară" Ştii ce mănânci? Legumele şi fructele sunt iradiate şi pline de substanţe toxice
Cristina Rugină ne-a explicat de ce a ales tocmai acest fel de mâncare pentru a-l sugera cititorilor cotidianului Adevărul de Seară.
„Cartofii ţărăneşti sunt extrem de gustoşi.