ACŢIUNE ● Fibrele alimentare ţin sub control colesterolul şi glicemia
O porţie de 300 g fasole verde furnizează 30 g fibre alimentare, care stimulează digestia, previn constipaţiile, scad colesterolul şi glicemia, ajută la menţinerea siluetei.
ACŢIUNE ● Fibrele alimentare ţin sub control colesterolul şi glicemia
O porţie de 300 g fasole verde furnizează 30 g fibre alimentare, care stimulează digestia, previn constipaţiile, scad colesterolul şi glicemia, ajută la menţinerea siluetei.
Un studiu efectuat la Universitatea Chicago (SUA) a arătat că o porţie de 300 g fasole verde asigură necesarul zilnic de fibre alimentare – 30 g. Fibrele ajută digestia şi contribuie la refacerea microflorei intestinale distrusă de obiceiurile alimentare nesănătoase. Fibrele din fasolea verde au capacitate mare de reţinere a apei. Odată ingerate, ele se umflă, reţin apa şi elimină o dată cu ea şi substanţele toxice din tubul digestiv, prevenind în acest fel cancerul de colon. Fibrele intervin şi în scăderea nivelului grăsimilor şi zahărului din sînge. S-a demonstrat că o porţie de fasole verde zilnic contribuie la scăderea colesterolului cu aproximativ 20%. Scăderea colesterolului înseamnă automat reducerea riscului de afecţiuni cardiovasculare. Fibrele împiedică asimilarea zaharurilor, reducînd secreţia de insulină şi prevenind diabetul zaharat.
VITAMINE. Fasolea verde are doar 25 de calorii/100 g, de aceea nutriţioniştii o recomandă în curele de slăbire. O salată cu fasole verde şi puţin usturoi sau oţet de mere constituie un prînz sănătos, cu aport caloric redus. Fasolea verde este apreciată şi pentru conţinutul de magneziu (28 mg/100 g), calciu (56 mg), acid folic (70 micrograme), betacaroten (300 micrograme), vitamina C (16 mg). Datorită vitaminelor şi mineralelor, fasolea verde are efect remineralizant şi de stimulare a imunit