Indiferent de anotimp, mulţi dintre noi obişnuiesc să depoziteze în frigider o serie de alimente nesănătoase de care nu avem neapărat nevoie, dar care, potrivit specialiştilor, pot provoca adevărate "dezastre nutriţionale" atunci când sunt consumate. Acest tip de produse sunt considerate "rele" pentru ca au adaosuri considerabile de calorii, grăsimi, sare şi/sau zahăr. Experţii, citaţi de WebMD, au realizat o listă cu cele mai periculoase 10 alimente pe care e bine să nu le păstrăm în frigider:
1. Maioneza
Este albă şi gustoasă, dar conţine mult prea multe calorii pentru a merita riscul unui consum exagerat cantitativ. Este avertismentul medicilor nutriţionişti lansat celor care obişnuiesc să consume frecvent maioneză, fie în salate sau în sendvişuri. Potrivit experţilor, 40 de grame de maioneză conţin 360 de calorii. Recomandare: puteţi folosi, pe lângă maioneza light, alte ingrediente mai puţin periculoase pentru siluetă, cum ar fi muştarul sau chili.
2. Sucurile dulci şi acidulate
Băuturile răcoritoare dulci şi acidulate sunt peste tot, în restaurante, supermarketuri, la chioşcuri, mai ales pe timpul verii, când setea este mai intensă. Însă, astfel de sucuri nu conţin nutrienţii atât de necesari organismului, ci mai degrabă un exces de calorii. În plus, îndulcitorii şi coloranţii artificiali cresc riscul de diabet şi alte boli cronice, cel mai periculos fiind aspartanul. Recomandare: consumaţi în special apă plată atunci când vă este sete. De asemenea, ceaiul verde sau cel negru vă asigură necesarul de antioxidanţi, iar laptele degresat conţine nutrienţi de bază, cum ar fi calciu, vitamina D, vitamina B12, potasiu şi magneziu.
3. Băuturile alcoolice
Abuzul de alcool este consecinţa cea mai probabilă a lipsei de control în privinţa băuturilor alcoolice stocate în exces în frigider. Şi cel mai afectat organ în acest caz este ficatu