Cine s-ar fi gândit că pizza cu brânză, floricelele de porumb sau plăcinta cu dovleac au calităţi care depăşesc pragul…farfuriei? Cercetătorii afirmă că mirosul, atingerea şi chiar simpla vedere a anumitor alimente pot acţiona ca afrodisiace, trezind dorinţa de a face dragoste.
Sexologul american Ava Cadell, specialistă în domeniul comportamentului şi sexualităţii umane (Newport University şi Institute for Advanced Study of Human Sexuality in San Francisco), afirmă că "alimentele conţin substanţe nutritive diferite, care afectează în mod diferit psihicul omului. Unele pot inhiba dorinta, altele fac ca afluxul de sânge să fie mai mare spre organele genitale, iar altele determina creşterea secreţiei de hormoni ai fericirii!".
Cadell mai afirmă că trebuie să consumăm alimente care conţin substanţe şi hormoni care să ne facă fericiţi, “deoarece astfel creşte încrederea în propria persoană şi se reduc inhibiţiile. Întotdeauna va exista o strânsă legătură între sex şi mâncare pentru că sunt doua dintre cele mai mari plăceri ale omului”.
Pentru flirt şi seducţie
Specialista împarte alimentele afrodisiace în trei grupe, în funcţie de efectul psihologic pe care îl determină şi în funcţie de influenţa acestuia asupra performanţelor sexuale pentru fiecare etapă a vieţii sexuale. Astfel, pentru “faza de flirt”, Cadell afirmă că trebuie să consumăm “alimente condimentate, care cresc numărul bătăilor inimii; banana- conţine substanţe care induc o stare de bună dispoziţie şi măresc încrederea în propria persoană; morcovi- forma lor falică şi conţinutul bogat în fibre pot induce dorinţa sexuală”. Ea continuă cu aşa numitele “alimente pentru faza de seducţie”: “creveţii, ca şi alte tipuri de fructe de mare sunt vitale pentru buna functionare a glandei tiroide; ciocolata- conţine multă cofeina, iar aceasta ridică nivelul energiei emoţionale (iar floar