Ai o pasiune pentru mâncarea italiană şi ai vrea să poţi prepara un sos italian veritabil? The Guardian ne oferă câteva ponturi pentru a prepara un pesto perfect.
Ingredientul principal pentru un pesto clasic este busuiocul. Autorul cărţii de bucate "Made in Italy", Giorgio Locatelli, recomandă folosirea frunzelor mai mici pentru a acorda mâncării o savoare deplină şi o textură mai fină. Atât timp cât planta este proaspătă şi are o culoare intensă va fi perfectă pentru mâncarea ta.
Toate felurile de pesto sunt originale, te poţi juca cu ingredientele, poţi experimenta adăugând usturoi sau alte condimente. Dar atât timp cât vei respecta reţeta de bază care conţine busuioc, brânză şi ulei de măsline vei obţine un pesto desăvârşit.
Cu sau fără usturoi?
Usturoiul nu e ingredientul principal într-o reţetă de pesto, dar poate conferi un plus de savoare.
Ingredientele de bază pentru un pesto clasic recomandate în cartea italiană de bucate "The Silver Spoon":
25 de frunze de busuioc
100 ml ulei de măsline
40 seminţe de pin
25 g de parmezan ras
25 g de brânză percorino (de oaie) rasă
o linguriţă de sare
Modul de preparare e simplu, trebuie doar să amestecaţi toate ingredienentele cu ajutorul unui blender până când veţi obţine un sos cremos şi verzui.
Un element de bază: brânza
Cândva, reţeta pentru pesto conţinea doar parmesan, dar bucătarul Giorgio Locatelli recomandă folosirea brânzei de oaie percorino care nu este la fel de sărată precum parmezanul. Reţeta recomandată de bucătar în cartea sa "Made in Italy", conţine:
2 căpăţâni de usturoi
2 linguri boabe de pin prăjite
250 g de frunze de busuioc
2 linguri de brânză (parmezan sau percorino)
300 ml ulei de măsline
o linguriţă de sare
Sosul obţinut după amestecarea ingredientelor este mai sărat dacă folosiţi