TIMISOARA. Meniuri fistichii, program artistic divers si preturi pe masura la bilete. O persoana scoate din buzunat intre 200 de 350 de lei pentru petrecerea Revelionului la un restaurant.
Gustare rece, calda, fel de baza si desert. Plus program artistic cu muzica banateana si DJ. Asa arata, la aproape toate restaurantele timisorene, meniul pentru noaptea dintre ani.
Rosii umplute cu pasta liptauer, cornete din muschi file cu spuma hrean, chiftelute speciale, carnati de vanat si multe altele reprezinta gustarea rece, care-i asteapta pe timisoreni in local, atunci cand ajung la petrecere.
Fie ca vorbim de sarmalute banatene cu mamaliguta, smantana si ardei iute, fie ca pomenim o ciorba din carne de vanat cu merisor, gustarea calda este nelipsita din meniul de Revelion.
Trecem mai departe, la felul de baza. Gospodina care s-a saturat sa gateasca in fiecare an masa de Revelion si sa cada franta dupa o zi de bucatarit, va avea parte in acest an, la restaurant, de preparate dintre cele mai diverse. Astfel, escalop de lopatar cu ciuperci, piept de curcan cu mozarella in bacon, cartofi aurii la cuptor, rizoto milanez si salata de muraturi asortate este numai un exemplu dintre mancarurile preparate pentru gurmanzi in noaptea dintre ani. La desert, tort, salate de fructe, inghetate etc. ii aspteapta pe cei care petrec Revelionul intr-un restaurant.
In ceea ce priveste bautura, oferta este diversa. Daca unele restaurante au la liber intreg barul, altele ofera numai bauturile non-alcoolice la liber si o anumita portie la bere, vin sau whiskey. Apa minerala si plata, suc din gama cola sau pepsi, sucuri naturale, cafea – dintre cele fara alcool si tuica, vin, bere, sampanie la miezul noptii, capari, whiskey s.a.m.d. – dintre cele alcoolice reprezinta oferta localurilor timisorene.
In ceea ce priveste programul artistic, muzica banata