Carbohidraţii din dietă pot influenţa riscul de apariţie a degenerării maculare date de vârstă, cea mai comună cauză de pierdere a vederii la persoanele bătrâne, potrivit unui raport din Jurnalul American de Nutriţie Clinică.
„Degenerarea maculară pare să împartă câteva mecanisme legate de carbohidraţi şi factori de risc ai diabetului, inclusiv boli cardiovasculare”, spune dr. Allen Taylor, de la Universitatea Tufts din Boston. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum regulat al unei diete cu un conţinut ridicat glicemic, adică o dietă care conţine carbohidraţi care măresc glicemia rapid, creşte semnificativ riscul de degenerare maculară.
Oamenii de ştiinţă au calculat că 20% din cazurile de degenerare maculară ar putea fi prevenite dacă subiecţii ar fi consumat diete cu un conţinut glicemic scăzut. (L.S.)
Carbohidraţii din dietă pot influenţa riscul de apariţie a degenerării maculare date de vârstă, cea mai comună cauză de pierdere a vederii la persoanele bătrâne, potrivit unui raport din Jurnalul American de Nutriţie Clinică.
„Degenerarea maculară pare să împartă câteva mecanisme legate de carbohidraţi şi factori de risc ai diabetului, inclusiv boli cardiovasculare”, spune dr. Allen Taylor, de la Universitatea Tufts din Boston. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum regulat al unei diete cu un conţinut ridicat glicemic, adică o dietă care conţine carbohidraţi care măresc glicemia rapid, creşte semnificativ riscul de degenerare maculară.
Oamenii de ştiinţă au calculat că 20% din cazurile de degenerare maculară ar putea fi prevenite dacă subiecţii ar fi consumat diete cu un conţinut glicemic scăzut. (L.S.)