Un kilogram de carne de porc costa 150.000 lei. Vinul si palinca ajung la 100.000 de lei, sticla. Un brad natural costa pina la 350.000 de lei, iar unul artificial 800.000 de lei. Traditionala masa de Craciun va fi si in acest an un lux pentru multi dintre suceveni. Avind in vedere cresterea preturilor la toate produsele, mai ales la cele alimentare, se pare ca magazinele vor avea mai multi vizitatori decit cumparatori. Pentru a respecta traditia, de pe masa de sarbatoare nu trebuie sa lipseasca preparatele din carne de porc. Un kilogram de carne de porc ajunge sa coste intre 110.000 si 150.000 de lei, in functie de calitate si de locul achizitiei. Daca aveti posibilitatea, faceti o plimbare pina in piata, la halele de carne, unde producatorii particulari sint dispusi la tocmeala si e posibil sa mai lase din pret. La mica intelegere, puteti achizitiona, impreuna cu 2-3 familii, un porc viu, pentru care veti plati un pret mult mai mic, astfel ca un kilogram de porc in viu costa 40.000 - 50.000 de lei. Mai mult, de pe masa nu trebuie sa lipseasca preparatele din carne, cirnatii si caltabosii, care costa intre 75.000 si 110.000 / kg. Toba de porc, ce contine maruntaie armonios amestecate, in combinatie cu diferite condimente, ajunge la 80.000 de lei / kg. Si sarmalele sint de nelipsit - pentru prepararea acestui fel de mincare aveti nevoie de cel putin 1 kg de carne tocata, orez (14.000 de lei / kg), varza murata, care costa 15.000 - 20.000 de lei / kg si ceapa (8.000 de lei / kg). Castraveciorii, gogonelele si conopida murata sint de nelipsit, si merg de minune cu mincarurile grase din carne de porc, sau a doua zi dupa chef. Daca nu ati fost gospodari toamna trecuta, cumpararea muraturilor va costa destul de mult, astfel ca un borcan de castraveti murati trece de 20.000 de lei, in magazin. Nici fructele exotice nu pot sa lipseasca, iar portocalele, mandarinele si lamii