La ora actuală, în România există trei suplimente alimentare care cresc capacitatea organismului de a metaboliza alcoolul. Potrivit producătorilor, ele atenuează şi efectele toxice pe care acesta le are asupra ficatului.
Două din cele trei suplimente alimentare antimahmureală disponibile pe piaţă trebuie administrate înainte sau în timp ce se consumă alcool, aşa încât petrecăreţii ar trebui să fie prevăzători. Unul dintre tratamente, lansat în România în anul 2008, are în compoziţie vitamina C, vitamine din grupul B (B2 şi B6), acid glutamic, L-cisteină (doi aminoacizi), acid succinic, acid fumaric (acizi care iau parte la metabolizarea alcoolului) şi acid alfa-lipoic (care neutralizează radicalii liberi).
Potrivit producătorilor, acest supliment alimentar permite metabolizarea rapidă a alcoolului, îi combate efectele nocive şi ajută la oxigenarea celulelor. Ca urmare, menţine ridicat nivelul de energie şi permite o desfăşurare optimă a proceselor metabolice. El se administrează în doze de câte două tablete înainte de prima şi după ultima băutură alcoolică.
Capsule şi prafuri efervescente
Altă opţiune în caz de mahmureală este un supliment alimentar sub formă de capsule, care conţine extracte de viţă-de-vie, de curmal, de cicoare şi din alte plante. Şi acesta atenuează efectele nocive ale alcoolului ingerat, printre care şi mahmureala.Protecţia pe care o oferă se datorează principiilor active cu acţiune antioxidantă şi de creştere a secreţiei de enzime la nivelul ficatului. Se administrează în doze de câte o capsulă înaintea sau în timpul primului pahar de alcool.
A treia opţiune este un supliment ce are în compoziţie aminoacizi care accelerează procesul de metabolizare a alcoolului etilic consumat, vitamine din grupul B (B2, B6 şi B12), bicarbonat de sodiu şi acesulfam de potasiu. Se prezintă sub forma unui praf efervescent d