Tot în Piaţa Mare pot fi găsite produsele alimentare cu preţuri rezonabile: carne la 12 lei kilogramul, lapte la doi, trei lei litrul. Locul cu cele mai mici preţuri din Brăila a fost şi a rămas Piaţa Mare sau Piaţa Halelor, urmat îndeaproape de Piaţa Radu Negru, Piaţa Săracă şi Concordiei.
În Piaţa Halelor, producătorii au un spaţiu mare destinat lor şi aşa se explică faptul că vând carnea de porc la preţuri cuprinse între 12 şi 17 lei kilogramul. Carne de porc la preţuri mici se mai găseşte şi la magazinele omului de afaceri Gheorghe Caruz, cel de-al doilea bogat din TOP Forbes 500 din Brăila.
„Eu prefer să cumpăr, totuşi, carne de la piaţă, fiindcă măcelarul îmi vinde exact bucata pe care o vreau, eventual o toacă şi se vede că este proaspătă", ne-a spus Codrina Vicol, de 56 de ani.
Tot în Piaţa Halelor, produsele lactate au preţuri rezonabile. Aici, laptele costă de la doi până la trei lei litrul, iar brânza, de la 12 la 19 lei kilogramul. Brânza de oaie este puţin mai scumpă. Carnea de mânzat costă şi 20 de lei kilogramul, iar oul ajunge la 30 de bani bucata.
Gogonelele, la mare căutare
„Vindem brânza la preţul pieţei, ca să ne scoatem investiţia, drumul. E brânză de Gulianca şi e foarte bună", ne-a spus un producător.
Maria, o vânzătoare din Piaţa Mare, spune că, deşi este iefttină, carnea de porc nu prea are căutare. „Acum se caută varza, gogonelele, astea au vânzare, nu carnea. Oamenii s-au învăţat să mănânce carne de pui şi numai de Crăciun carne de porc", a adăugat Maria Caba. Un kilogram de carne de pui costă între nouă şi 12 lei.
Deşi au preţuri mai mici decât în alţi ani, legumele nu se mai cumpără cu sacii. Un kilogram de gogonele costă un leu, unul de varză costă între 80 de bani şi un leu, iar o legătură de verdeaţă (pătrunjel, mărar sau ţelină) între 50 de bani şi un leu.
În piaţele din Radu Negru