- Diverse - nr. 171 / 3 Septembrie, 2007 Sa luam un exemplu, nu pentru a-l urma, ci pentru a intelege mai bine un mod de abordare a unei teme de discutii, frecvent prezenta in cotidian. Sa presupunem deci, ca un individ in drumul sau spre casa zaboveste pret de mai multe minute in fiecare local public care-i iese in cale. In fiecare local consuma doar cate 50 mililitri de bauturi spirtoase, sau cantitati duble de vin, ori o halba de bere, dar, de fiecare data, un alt sortiment. In apropierea locuintei sale, va avea un amestec serios de bauturi alcoolice in el. In consecinta, poate intra usor in stare de coma alcoolica, o situatie la limita a vietii, care impune o interventie rapida de specialitate pentru a o salva. In fond, nu a facut decat sa bea cate un pic de ici, cate un pic de colo, picaturi care adunate se transforma in "torent". Pornind de la acest caz ipotetic, dar frecvent intalnit si in realitate, sa avem in vedere ca in privinta consumului de alimente, mai nou, suntem avertizati in legatura cu efectele nocive pentru organism, uneori chiar cancerigene, ale aditivilor alimentari utilizati mai nou pe scara larga, a unor conservanti, coagulanti si altele. De fiecare data cand este pusa in discutie o asemenea substanta, se face precizarea, care anume este cantitatea asimilabila fara riscuri din partea organismului uman. In cazul in care o asemenea substanta depaseste grosolan limita admisa, dovedit prin analize de laborator, alimentul este retras din vanzare, iar producatorul sanctionat. Asemenea incidente se intampla cel mai frecvent din cauza unor perturbari petrecute accidental in procesele tehnologice de fabricatie. In mod obisnuit o persoana nu consuma exclusiv un singur produs intr-o cantitate mare, ci dintr-o varietate de alimente. Cate un pic de otrava de ici, cate un pic de colo, apoi nu ne ramane decat sa ne consoleze argumentele producatorilor de al