LEGUME ● Broccoli, varza albă, guliile, conopida stimulează funcţia hepatică
Volumul "Eşti ceea ce mănînci" are un capitol special referitor la "alimente care ajută ficatul". În opinia autoarei, dr Gillian McKeith, dieta ficatului este foarte importantă, deoarece ajută acest organ să îndeplinească o misiune deosebită: eliminarea toxinelor din organism.
LEGUME ● Broccoli, varza albă, guliile, conopida stimulează funcţia hepatică
Volumul "Eşti ceea ce mănînci" are un capitol special referitor la "alimente care ajută ficatul". În opinia autoarei, dr Gillian McKeith, dieta ficatului este foarte importantă, deoarece ajută acest organ să îndeplinească o misiune deosebită: eliminarea toxinelor din organism.
Doctorul Gillian McKeith include în această dietă alimente neprocesate: "cereale, vegetale, legume". Acestea "echilibrează fluxul energetic emoţional şi fizic al ficatului. Unele dintre cereale şi legume conţin îndulcitori naturali uşori, dar aceste substanţe dulci sînt bune, deoarece îmbunătăţesc activitatea ficatului". Potrivit recomandărilor dr McKeith, dieta ficatului ar trebui să se axeze pe sparanghel, busuioc, foi de dafin, sfeclă, ţelină, castravete, chimen, ridichi negre, mărar, usturoi, fasole albă, soia boabe, mazăre, lămîie, rozmarin, ghimbir.
În volumul "Eşti ceea ce mănînci", dr Gillian McKeith face referiri speciale la "alimente cu sulf". Autoarea ne semnalează că "legumele care conţin sulf sînt foarte bogate în enzime ce fortifică ficatul". Pentru aceasta dr Gillian McKeith ne sfătuieşte să mîncăm cantităţi mari de broccoli, varză albă, gulii, conopidă. Legumele din familia cruciferelor – broccoli, varza albă, guliile, conopida – stimulează funcţia de detoxifiere care revine în special ficatului.
DULCIURI. "Tendinţa firească a unei persoane obosite sau stresate este aceea de a căuta o doză r