CE BEM, CE MÎNCĂM
Cireşele mixte confiate Ambrosio sînt un produs pe care copiii ar trebui să îl evite pe cît posibil din cauza coloranţilor utilizaţi. Ingrediele înscrise pe etichetă sînt următoarele: cireşe, zahăr, sirop de glucoză-fructoză, corector de aciditate: E 330 acid citric, conservant: E220 dioxid de sulf, coloranţi E127 eritrozină, E133 albastru briliant, E104 galben de chinolină.
CE BEM, CE MÎNCĂM
Cireşele mixte confiate Ambrosio sînt un produs pe care copiii ar trebui să îl evite pe cît posibil din cauza coloranţilor utilizaţi. Ingrediele înscrise pe etichetă sînt următoarele: cireşe, zahăr, sirop de glucoză-fructoză, corector de aciditate: E 330 acid citric, conservant: E220 dioxid de sulf, coloranţi E127 eritrozină, E133 albastru briliant, E104 galben de chinolină.
ANALIZĂ: Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cecetări Alimentare, descrie produsul analizat: cireşe confiate cu zahăr şi sirop de fructoză-glucoză, cu index glicemic foarte ridicat, periculoase pentru pancreasul endocrin, producînd fluctuaţii mari ale glicemiei. Aditivii alimentari utilizaţi sînt deosebit de periculoşi, mai ales în asociere cu E220, conservant pe bază de sulf. Dioxidul de sulf încetineşte asimilarea vitaminei B1, producînd dureri de cap, ameţeli. De asemenea, provoacă afecţiuni intestinale. Persoanelor sensibile le declanşează astmul de sulfit. Toţi cei trei coloranţi utilizaţi sînt obţinuţi prin procedee chimice, aducînd mari deservicii sănătăţii consumatorilor. Eritrozina, E127, este alergenă şi tulbură fiziologia tiroidei, iar E133, albastru brilliant, induce sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD), produce bronhoconstricţie, rash, destrucţii cromosomale. Doza zilnică admisă pentru E133 este de 12,5 mg/kg corp, iar pentru E127 de 0,1 mg/kg corp. Cel mai periculos este E