Mai multi bani pentru masa de Craciun • Daca anul trecut cheltuielile pentru masa de Sarbatori s-au incadrat intre 500 si 1.100 lei, anul acesta specialistii preconizeaza cheltuieli mult mai mari, respectiv intre 700 si 1.400 lei • Majoritatea iesenilor se va rezuma la strictul necesar, iar gospodinele pensionare vor face preparatele acasa pentru a mai reduce din cheltuieli • "In ciuda preturilor mari, toata lumea va cumpara mezeluri traditionale. Cate putin din fiecare, pentru a simti macar putin atmosfera sarbatorilor. Nu vor lipsi de pe masa toba, caltabosul sau salamurile romanesti", a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara
Anul acesta, iesenii si nu numai vor cheltui mai multi bani pentru masa festiva de Craciun si Revelion din cauza faptului ca majoritatea preturilor la produsele alimentare s-au majorat. Astfel, daca anul trecut cheltuielile pentru masa de Sarbatori s-au incadrat intre 500 si 1.100 lei, anul acesta specialistii preconizeaza cheltuieli mult mai mari, respectiv intre 700 si 1.400 lei.
Astfel, in ultima perioada s-au inregistrat majorari de preturi intre 5-8 la suta la produsele lactate, fata de aceeasi perioada a anului 2007, carnea s-a scumpit cu cel putin 5 la suta, orezul si uleiul costa cu 100 la suta mai mult, iar fructele si legumele s-au scumpit cu 30 la suta. In aceste conditii, majoritatea iesenilor se vor rezuma la strictul necesar, iar gospodinele pensionare vor face preparatele acasa pentru a mai reduce din cheltuieli. "Cheltuielile pentru masa de Craciun vor fi cu 30 la suta mai mari fata de anul trecut. Majoritatea oamenilor vor pregati preparatele acasa pentru a iesi mai ieftin si din ce in ce mai putini vor merge sa cumpere mancare gata preparata. Bineinteles ca asta depinde si de timpul liber al fiecaruia. Avand in vedere ca circa 70 la suta dintr