Zahărul şi margarina sunt ingredientele principale ale napolitanei Joe Bro, motiv pentru care are o serie de contraindicaţii. Bolnavii de inimă şi suferinzii de afecţiuni hepatice sunt cei mai afectaţi de consumul produsului.
Napolitana Joe Bro este un produs dezechilibrat nutriţional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat şi absorbţie rapidă-zahăr, dextroză.
De asemenea, conţine o cantitate foarte mare de grăsimi vegetale hidrogenate (margarină). Acestea sunt uleiuri care au suferit transformări chimice pentru a putea deveni solide. Din cauza acestor procedee devin periculoase pentru sănătatea consumatorilor, afectând în principal inima, circulaţia şi funcţiile hepatice. În unele ţări, autorităţile au luat decizia de a limita utilizarea grăsimilor vegetale hidrogenate sau chiar de a le interzice.
ADITIVI ALIMENTARI
Pe lângă aceste ingrediente, napolitana mai are în compoziţie şi aditivi alimentari care pot pune în pericol sănătatea, mai ales dacă sunt consumaţi în exces. E476, poliricinoleat de poliglicerol, are o doză zilnică admisă de numai 7,5 mg/kg corp, pentru că la testele pe animale s-a demonstrat că are efecte hepato şi nefro toxice. Difosfatul disodic, E450i, împiedică fixarea şi asimilarea calciului în oase, putând induce osteoporoză şi/sau depuneri anormale de calciu, osteofite (cioc de papagal), avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Nu este recomandabil consumul unei cantităţi mai mari de 70 mg/kg corp de fosfor zilnic din toate sursele alimentare.
SARE ASCUNSĂ
Din cauza compoziţiei, produsul analizat are şi o valoare energetică foarte ridicată, 620 kcal pentru 100 de grame de produs. Persoanele supraponderale şi obeze trebuie să consume produsul cu precauţie. De asemenea, conţine şi trei surse ascunse de sod