Consumul moderat de fistic, in paralel cu o dieta sanatoasa pentru inima, combate riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, prin actiunea luteinei, un antioxidant continut de seminte, se arata intr-un studiu recent publicat de American Journal Of Clinical Nutrition, informeaza Mediafax citand sky.com.
Luteina, care se gaseste in fistic, dar si in fructe si in legumele verzi, contribuie la scaderea nivelului de colesterol si previne blocarea arterelor sangvine.
Un experiment efectuat pe un esantion de 28 de persoane a demonstrat ca nivelul colesterolului scade cu 12% dupa trecerea de la o dieta tipic americana, cu multa branza, ulei si unt, la una mai putin grasa, care include consumul de fistic.
Experimente anterioare privind calitatile nutritive ale fisticului au mai aratat ca acesta reduce nivelul de colesterol, dar si riscul de a face cancer.
Insa oamenii de stiinta pledeaza pentru un consum moderat al acestui aliment, in caz contrar existand riscul de a lua in greutate, fapt care reprezinta un pericol pentru inima. Consumul moderat de fistic, in paralel cu o dieta sanatoasa pentru inima, combate riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, prin actiunea luteinei, un antioxidant continut de seminte, se arata intr-un studiu recent publicat de American Journal Of Clinical Nutrition, informeaza Mediafax citand sky.com.
Luteina, care se gaseste in fistic, dar si in fructe si in legumele verzi, contribuie la scaderea nivelului de colesterol si previne blocarea arterelor sangvine.
Un experiment efectuat pe un esantion de 28 de persoane a demonstrat ca nivelul colesterolului scade cu 12% dupa trecerea de la o dieta tipic americana, cu multa branza, ulei si unt, la una mai putin grasa, care include consumul de fistic.
Experimente anterioare privind calitatile nutritive ale fisticului au mai aratat