Pentru un produs din carne are o valoare energetică mică şi poate fi consumat de toate categoriile de persoane, mai ales dacă acestea au o viaţă activă şi fac mult sport.
Pentru un produs din carne are o valoare energetică mică şi poate fi consumat de toate categoriile de persoane, mai ales dacă acestea au o viaţă activă şi fac mult sport.
Şunca de Praga Campofrio are in compoziţie următoarele ingrediente, după cum ne arată eticheta: "Carne pulpă porc, apă, antioxidant (ascorbat de sodiu E 501, lactat de sodiu E 325), sare, stabilizatori (polifosfat E 452, caragenan E 407, gumă caruba E 410, clorură de potasiu E 508), dextroză, proteină vegetală din soia, proteină animală de porc; conservanţi (nitrit de sodiu E 250, nitrat de potasiu E 252). Surprinzător pentru un produs din carne, dar producătorul ne oferă şi informaţiile nutriţionale pentru 100 de grame de şuncă, "valoarea energetică (kcal sau kj): 112, 741; proteine: 15 g, glucide: 4 g, lipide: 4 g".
ANALIZĂ. Produsul face parte din categoria şuncilor cu un profil nutriţional relativ echilibrat, conţinănd insă aditivi alimentari ce reţin o cantitate mare de apă. Produsul mai conţine conservanţii E 250 şiE 252. Avănd atăt o sursă de fosfaţi, căt şi de nitriţi-nitraţi, consumatorul va fi atent ca in decursul aceleaşi zile să nu mai consume şi alte produse ce ii conţin, ne recomandă Mencinicopschi. Şunca are şi cantităţi mici de grăsime animală, densitatea energetică fiind mică.
CONCLUZII. Produsul va fi consumat cu moderaţie de toate categoriile de consumatori sănătoşi şi activi, in contextul unei diete diversificate şi echilibrate, ne spune specialistul.
Pentru un produs din carne are o valoare energetică mică şi poate fi consumat de toate categoriile de persoane, mai ales dacă acestea au o viaţă activă şi fac mult sport.
Pentru un produs din carne are