Deşi nu produce energie calorică, apa este mai importantă pentru viaţă decât orice alt aliment, şi pe locul doi după oxigen. Sursa: Northfoto
Din această perspectivă, ieşirea din iarnă are o semnificaţie aparte pentru ce înseamnă hidratarea optimă a corpului uman.
Pentru reprezentantele sexului frumos, primăvara nu este doar un moment de trezire a spiritului aventurier, prin reluarea activităţilor în aer liber, dar mai mult decât atât, reprezintă timpul ideal pentru restabilirea şi menţinerea echilibrului perfect al organismului. Pentru că în sezonul rece alimentaţia noastră este bogată în carne şi grăsimi animale, hidratarea este insuficientă şi are un impact direct asupra proceselor de digestie.
Toate acestea, cumulate cu lipsa mişcării, a plimbărilor în aer liber au ca efect negativ dezagregarea proteinelor musculare, iar organismul se confruntă cu stări sau transformări inconfortabile precum oboseală, boli sau depresii, creştere în greutate sau îmbătrânirea prematură a pielii.
Panaceu
Hidratarea corectă de la începutul primăverii este necesară pentru ca procesele de digestie ale organismului să se adapteze la noile condiţii ale acestui anotimp. Hidratarea organismului duce la o descărcare completă a organelor digestive, aduce modificări benefice în procesele metabolice, produce transformări în întreg organismul şi influenţează capacitatea de reacţie a acestuia, în special în ceea ce priveşte astenia de primăvară.
Orice aliment conţine o anumită cantitate de apă, spun reprezentanţii Devin, unul dintre ce cele mai mari companii de îmbuteliere a apei minerale din Europa. Dacă în ceea ce priveşte cartoful s-a contatat că acesta are până la 75% apă, bobul de grâu conţine numai 13%. Însă, pe lângă apa conţinută în hrana solidă, aproximativ un litru pe zi, este absolut necesar să se bea, în fiec