In luna august a anului trecut, hotelul Vega din Mamaia a fost redeschis dupa o investitie de 13 milioane euro. La aproape un an de la inaugurare, unitatea de cinci stele are un grad de ocupare de 100% pe timp de weekend si tinteste afaceri de 3 milioane euro in 2009.
Desi tarifele nu sunt deloc scazute, iar turistii straini care candva populau litoralul romanesc lipsesc cu desavarsire, hotelurile luxoase de pe litoral nu duc lipsa de clienti in timpul sezonului estival. “In iunie am avut un grad de ocupare de 58%, desi ne targetasem 46%, iar pana la sfarsitul lui iulie vrem sa ajungem la cel putin 60%”, declara Gheorghe Enciu, directorul executiv al hotelului Vega, care mentioneaza ca majoritatea clientilor pe care ii gazduiesc sunt romani cu un venit peste medie, in mare parte familisti.
Hotelul constantean de cinci stele, situat in partea de nord a statiunii Mamaia, are o capacitate de 125 de spatii de cazare dispuse pe 8 nivele, dintre care 98 de camere duble si 21 de apartamente. Locatia mai beneficiaza de restaurantul Akolade cu o capacitate de 250 de locuri in interior si 140 pe terasa, un lounge cu o capacitate de 50 de locuri in interior si 50 pe terasa, un cinema bar cu 40 de locuri, o gelaterie cu o capacitate de 50 de locuri, o piscina si plaja privata.
“O camera dubla cu demipensiune costa intre 700 si 1.000 de lei in timpul zilelor lucratoare si poate ajunge si pana la 1.500 lei la sfarsitul saptamanii, pentru ca nu incurajam turismul de weekend, ci sejururile”, declara directorul unitatii din Mamaia, care afirma ca intretinerea unei camere costa intre 150-180 lei/zi.
Daca majoritatea locatiilor de pe litoral au o functionare sezoniera, in perioada mai- octombrie, adresandu-se doare segmentului de leisure, Vega a decis sa functioneze pe toata perioada anului, in extra-sezon targetand turismul de conferinta. ”Avem o sala de con