Sarea in exces ar putea fi de vina pentru alergii, reumatism si scleroza multipla. Prea multa sare in dieta de zi cu zi provoaca o problema de sanatate in plus: dau peste cap sistemul imunitar, ceea ce poate duce la declansarea bolilor autoimune, sustin oamenii de stiinta americani. Scleroza multipla, alergiile, diabetul de tip I (insulinodependent), reumatismul si psoriazisul au ceva in comun: toate sunt boli autoimune, adica apar atunci cand sistemul imunitar se intoarce impotriva noastra, din cauze necunoscute cu precizie de oamenii de stiinta. Totusi, una dintre cauzele transformarii sistemului imunitar din aliat in dusman ar putea fi excesul de sare din alimentatie, au aratat mai multe studii realizate simultan de cercetatorii de la Brigham and Women's Hospital, de la Institutul Broad (din cadrul MIT) si de la Harvard si Yale, scrie Adevarul.
Carnea procesata ne omoara de tineri. Care este cantitatea mortala si in ce conditii sunt periculoase tocaturile? Carnatii, sunca, parizerul, baconul si alte tipuri de carne procesata cresc riscul oamenilor de a muri de tineri, arata un studiu facut pe 500.000 de oameni din Europa. Dieta bogata in mancaruri procesate creste riscul de cancer, boli de inima dar si de deces prematur, atentioneaza expertii, citati de publicatia BMC Medicine. "Sarea si chimicalele folosite pentru a conserva carnea pot afecta grav sanatatea", au explicat oamenii de stiinta, care au urmarit locuitori din zece tari europene si le-au analizat obiceiurile alimentare pentru un interval de 13 ani. Cei care au consumat zilnic 160 de grame de carne procesata (echivalentul a doi carnati si o bucata de bacon) au avut o probabilitate de 44% de a muri fata de cei care au consumat doar 20 de grame, anunta Doctorulzilei.ro.
Top patru mituri ale dietei, din toate timpurile. Stim cu totii cat de dificil este sa urmam reguli exacte atunci ca