O reteta pe saptamina * File de merlucius cu spanac Duminica Floriilor este cu dezlegare la peste. Tinem sau nu postul, Floriile se sarbatoresc cu mincaruri preparate din toate soiurile de peste. Pentru cei care sint gurmanzi, si nu numai, reteta de azi le va satisface toate gusturile. Ingrediente: 1 kg file de merlucius, 1 kg spanac oparit, 50 g unt, 1 ceapa, 3 oua, 150 g cascaval afumat ras, 2 catei usturoi, 2 lamii, sare, piper, nucsoara Fileul de peste se condimenteaza si se ruleaza sub forma de rulou. Se stropeste cu o lingura de ulei si se introduce la cuptor timp de cinci minute. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga ceapa taiata pestisori, usturoiul taiat felii. Este bine ca tigaia sa nu fie uitata pe foc si tot timpul sa amestecati ingredientele. Adaugati spanacul oparit si scurs foarte bine. Lasati citeva minute sa dea un clocot apoi puneti compozitia intr-un vas rezistent la foc si adaugati deasupra rulourile de peste. Deasupra se pun ouale batute bine. Totul se introduce la cuptorul incalzit timp de 10 minute, la sfirsit adaugindu-se cascavalul ras dupa care se mai lasa cinci minute in cuptor. La servire se decoreaza cu felii de lamiie. O reteta pe saptamina * File de merlucius cu spanac Duminica Floriilor este cu dezlegare la peste. Tinem sau nu postul, Floriile se sarbatoresc cu mincaruri preparate din toate soiurile de peste. Pentru cei care sint gurmanzi, si nu numai, reteta de azi le va satisface toate gusturile. Ingrediente: 1 kg file de merlucius, 1 kg spanac oparit, 50 g unt, 1 ceapa, 3 oua, 150 g cascaval afumat ras, 2 catei usturoi, 2 lamii, sare, piper, nucsoara Fileul de peste se condimenteaza si se ruleaza sub forma de rulou. Se stropeste cu o lingura de ulei si se introduce la cuptor timp de cinci minute. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga ceapa taiata pestisori, usturoiul taiat felii. Este bine ca tigaia sa nu fie uitata pe f