Cele zece unități care au solicitat autorizarea vor fi deschise de la sfârșitul acestei săptămâni
Pentru întreg județul au fost primite zece solicitări unde vor fi deschise, la sfârșitul acestei săptămâni, centre temporare de tăiere a mieilor pentru sărbătorile pascale. În zilele următoare, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Constanța vor face verificări pentru autorizarea lor.
Centrele care vor respecta condițiile necesare vor funcţiona pe lângă alte două unităţi de tăiere sanitar veterinar existente în judeţ. Și modul de marcare şi certificare al cărnii de miel va fi supravegheat de specialiști, iar resturile care nu pot fi consumate vor fi duse la incinerare.
Controalele în linie dreaptă
În ultimele zile, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat aproape două sute de controale, cele mai multe la unităţi alimentaţie publică, pieţe, depozite alimentare, supermarketuri și unităţi de fabricare a pâinii.
Aproape o tonă și jumătate de carne și produse din carne și peste două tone de lactate au fost confiscate din cauză că aveau termenul de valabilitate depășit. Opt amenzi în valoare de 80.000 de lei au fost aplicate pentru deficiențe precum nerespectarea condiţiilor de igienă, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și tăierea bovinelor în alte locuri decât cele autorizate.
Printre unitățile sancționate se află brutării și un laborator de cofetărie și patiserie.