Cea mai mare aglomerație este la Piața Centrală și la Iarmarocul Pascal improvizat pe o alee din Parcul Catedralei. Comercianții se întrec în oferte în ajun de Paşte, propunându-le cumpărătorilor de la tradiționalul cozonac, carne de miel, telemea şi vopsea de ouă până la iepurași de ciocolată şi decoraţiuni pascale.
Cea mai mare varietate de cozonaci găsiţi la Iarmarocul de Paște din centrul Capitalei, deschis ieri. Prețul acestora variază de la 5 lei la 70 de lei, în funcție de greutate, formă, dar și conținut.
„Cei scumpi sunt umpluți cu stafide, marmeladă, nuci sau magiun, și sunt glazurați cu zahăr tos. Puțini oameni au bani însă de astfel de prăjituri", a explicat Tatiana, comercianta unei fabrici de panificație locală. Și cozonacii italieni se bucură de succes, chiar dacă prețul lor poate ajunge şi la 100 de lei bucata.
Au crescut preţurile
La mare căutare sunt și ouăle, care costă de la 8 la 10 lei pentru zece bucăţi. Deși vânzătorii se jură că n-au majorat prețurile, oamenii spun că acestea au explodat în ultimele zile. „Săptămâna trecută, la Piața Centrală puteai cumpăra zece ouă cu 7 lei, acum prețul a crescut cu 2 lei", s-a plâns Svetlana Robu, pensionară. La vopseaua de ouă, prețurile au rămas aceleași ca și anul trecut, în jur de 5 lei pentru un pliculeț.
Cumpărătorii roiesc şi la tarabele cu carne, unde stau și câte un sfert de oră până îi ajunge rândul. Cei mai mulți dintre ei sunt nemulțumiți de scumpirile din ultimele zile, însă nu vor să le lipsească bucatele tradiționle de pe masa de Paști. „Toate produsele sunt scumpe, dar nu avem ce face. Pasca, ouăle roșii, dar și mielul sunt cele mai importante bucate de pe masa de sărbătoare", a precizat Anatol Proca, inginer.
În hala de carne din Piața Centrală, prețul unui kilogram de miel este de 70 de lei, cu 10 lei mai scump decât săptămâna trec