Persoanele care beau cel puţin patru ceşti de ceai pe zi prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Heinrich Duesseldorf, din Germania, informează Daily Mail.
Rezultatele cercetării realizate la nivel european arată că în ţările în care locuitorii beau cel puţin patru căni cu ceai pe zi riscul dezvoltării acestei boli este cu 20% mai mic. În Europa, consumul de ceai variază de la o medie de nicio cană pe zi, în Spania, la minim patru căni, în Marea Britanie.
Savanţii conduşi de Christian Herder de la Centrul Leibniz pentru cercetarea diabetului din cadrul Universităţii Heinrich Dusseldorf, Germania, a obervat pe parcursul studiului că ceaiul, băut în cantităţi ridicate, poate fi asociat cu o incidenţă redusă a diabetului de tip 2.
Diabetul de tip 2 este o afecţiune endocrină care se caracterizează prin anomalii metabolice, în special a metabolismului glucidic. Această boală se evidenţiază prin reducerea progresivă a funcţiilor celulelor care secretă insulina. Iniţial, scăderea este discretă, însă, cu trecea timpului această incapacitate a corpului devine critică. În acest moment, tratamentul cu insulină devine obligatoriu.
Diabetul de tip 2 afectează 6% din populaţia de peste 20 de ani. Studiile specialiştilor preconizează că în următorii 20 de ani, numărul bolnavilor de diabet va creşte cu cel puţin 50%.
Cercetătorii germani sunt de părere că ceaiul influenţează procesul de digerare şi asimilare a glucozei prin intermediul polifenolilor, antioxidanţii care previn îmbătrânirea pielii, din propria compoziţie ceea ce contribuie la diminuarea riscului de apariţie a diabetului.
Persoanele care beau cel puţin patru ceşti de ceai pe zi prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2. Aceasta este concluzia la care au ajuns