In multietnica Dobroge si-a facut loc de vreun an o noua minoritate: indienii. Comunitatea, daca-i putem spune asa, este formata din doi tineri din New Delhi, Bhaskar Nano si Sandeep Chadha. N-au venit din indepartata Indie sa concureze lipovenii Deltei la prins peste. In schimb, dau clasa la gatit. Au facut scoala de bucatari de lux, apoi s-au "rodat" muncind la restaurantul hotelului de cinci stele Hyatt Regency din New Delhi. Bhaskar si Sandeep au acceptat provocarea numita Delta Nature Resort din Somova-Parches, Tulcea, Romania.
"Cand am auzit ca este vorba despre o delta si dupa ce am vazut poze cu locul unde urma sa vin, am stiut ca o sa-mi placa aici. M-am nascut si am crescut in New Delhi, dar mi-am petrecut vacantele copilariei in nordul Indiei, intr-o regiune muntoasa. Tanjeam dupa apa si soare", povesteste Bhaskar. Tanarul are deja un an de Romania si pare sa se fi adaptat destul de bine. Atat de bine, incat a invatat sa faca si mancaruri romanesti. Tochitura dobrogeana este preferata lui, pentru ca seamana cu mancarea indiana. Dar ii place sa gateasca (si sa manance) sarmalute, ceafa de porc, crap, mamaliguta cu branza, clatite, budinca de orez si placinta cu branza.
Bhaskar vorbeste despre mancare ca si cum aceasta ar fi filozofia vietii lui. O filozofie in care isi da zilnic doctoratul, pentru ca, la un moment dat, nu a avut o hartie prin care sa demonstreze ca are domiciliu de New Delhi. "In copilarie visam sa devin ofiter in armata. Dupa ce am terminat colegiul, m-am dus sa ma inscriu in armata. M-au refuzat, pentru ca nu aveam domiciliul permanent in New Delhi. Anul urmator nu ma mai puteam inscrie, pentru ca depaseam limita de varsta. Ramasesem fara «directie»", isi aminteste tanarul. Un var de-al sau din SUA, i-a recomandat sa urmeze cursuri de bucatar profesionist. Trei ani a tot invatat, dar a facut-o cu folos. In bucatarie, el este