Este crookie noua crogoaşă? Dacă în luna mai, celebrul chef Dominique Ansel dădea peste cap gusturile americanilor cu noua sa invenţie, the cronut (o combinaţie între croissant şi gogoaşă), a venit rândul unui canadian care a găsit o modalitate de a îmbina croissantele cu biscuiţii Oreo, într-un hibrid numit crookie.
Un experiment al patiseriei Clafouti Patisserie et Cafe din Toronto, Canada, a provocat vâlvă nu doar în proximitate, ci şi pe internet. Croissantul, a cărui umplutură este formată din biscuiţi Oreo zdrobiţi, urmează reţeta de succes a alăturilor a două produse de sine-stătătoare într-unul singur. Publicul din toată lumea pare să nu mai fie mulţumit cu reţele simpliste sau este, pur şi simplu, cucerit de ideea a două deserturi preferate într-unul.
Chiar dacă este o bombă calorică, desertul crookie, cu un biscuite Oreo înfipt, ca o cireaşă de pe tort, este o invenţie care trebuie să-şi găsească drumul din Canada spre toate colţurile lumii, având în vedere reacţiile internauţilor.
„Când guşti, simţi că este cremos şi dulce, fiind crocant în acelaşi timp, datorită biscuiţilor”, a spus Olivier Jansen-Reynaud, patronul patiseriei, dar şi inventatorul crookie-ului, potrivit „Daily Mail”.
Prăjitura este rezultatul unei provocări pe care Jansen-Reynaud a primit-o din partea unei publicaţii locale: să creeze un desert nou folosind două ingrediente clasice, diferite. Doar că acum ingredientele sunt produse de sine-stătătoare. Provocarea a venit ca urmare a succesului răsunator al crogoaşei din New York, pentru care americanii se înghesuiesc la coadă încă de la orele dimineţii.
Francezul s-a gândit, aşadar, să folosească biscuiţii Oreo, descoperiţi în primul an al mutării sale în Canada, dar şi mult iubitele croissante. A fost nevoie de câteva încercări nereuşite pentru a integra crema Oreo în interiorul foietajului, dar