Simbol al toamnei şi al vinului, strugurele nu este doar rod pentru"licoarea lui Bachus", ci o importantă sursă de sănătate. Sursa: SHUTTERSTOCK
1 /.
Pentru schimbările de temperatură din această perioadă a anului, poama viţei de vie are un rol determinant în asigurarea echilibrului natural. Aşa cum arată specialiştii în nutriţie chestionaţi de Huffingtonpost.com, fluctuaţiile de temperatură sunt des întâlnite în luna septembrie, fapt care ne pune la grea încercare sistemul imunitar. Alături de strugure, "Evenimentul culinar" vă recomandă alte şase daruri ale naturii care nu ar trebui să ne lipsească din alimentaţia zilnică, în această perioadă.
Strugurii au o "listă" de pro prietăţi ce îmbină savoarea deosebită cu importante calităţi nutritive şi curative. Sunt recomandaţi în probleme de sănătate dintre cele mai diverse deoarece vitaminele ce se găsesc, în principal, în compoziţia lor sunt: A, C, B1, B2 şi PP. De asemenea, sunt bogaţi în săruri minerale care ajută organismul în recuperarea echilibrului natural: fier, potasiu, calciu, fosfor, mangan, magneziu, clor, siliciu.
Perele sunt ideale pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Fructe specifice acestui anotimp, acestea asigură senzaţia de saţietate pe o perioadă lungă de timp deoarece menţin organismul hidratat. Foarte important pentru această perioadă a anului este că perele sunt alimente de bază în lupta împotriva virozelor respiratorii. Nutriţioniştii explică şi de ce: aceste fructe sunt bogate în vitamina C, recunoscută pentru capacitatea ei de a întări sistemul imunitar.
Merele reprezintă, de asemenea, o sursă bogată de vitamine, în special vitamina C. Şi ele au o contribuţie importantă la ţinerea la distanţă a virozelor respiratorii. În plus, merele au un conţinut ridicat de fibre, care scad nivelul de colesterol din organism.
Grapefruitul este recunoscut