Pe maestrul în arta culinară Jimmy Constantin l-am întâlnit zilele trecute. Este patronul unui restaurant din Bucureşti, cu bucătărie mexicană. Amabil şi jovial, maestrul ne-a primit într-o după-amiază în localul lui şi, din vorbă în vorbă, am aflat că, până în 1989, a fost angajat ca bucătar la Intercontinental. Interesant subiect, aşa că am început să depănăm amintiri de mult uitate.
"În 1989 - îşi aminteşte Jimmy Constantin - lucram la Restaurantul Balada, situat la etajul 21 al Hotelului Intercontinental. La acelaşi etaj mai era şi Restaurantul Hora, iar sus, la 22, era piscina. Majoritatea clienţilor care mâncau acolo erau străini care se cazau la hotel, uneori mai veneau şi români, dar foarte puţini îşi permiteau luxul. Îmi aduc aminte cu plăcere de anii aceia, pentru că noi, personalul de la Inter, eram priviţi de toţi ceilalţi, prieteni şi cunoştinţe, ca şi cum am fi lucrat în «afară». Dar să ştiţi că eram foarte bine pregătiţi profesional, am învăţat meserie de la marii maeştri ai artei culinare precum maestrul Oprea, Vătafu, Tache, Ion Şerban, Raices, Iulică Stanciu etc."
Pentru noi, oamenii de rând, povestea maestrului este interesantă, deoarece foarte puţini români aveau acces în Intercontinental. "Erau trei restaurante la parter, unde era şi bucătăria principală, iar la mezanin erau alte două, Sala Rondă şi Rapsodia, unde se organizau mese mari de 300-400 de persoane. Acolo se făceau nunţi pentru cei care aveau dare de mână (oare cine? - n.n.), tot pe acelaşi etaj era room-service-ul hotelului. La etajul 21, unde era Balada, îmi aduc aminte că era şi orchestră, unde cântau George Toader, George Urziceanu, Horia Moculescu", spune maestrul.
Deoarece atunci, în '89, aprovizionarea era la pământ peste tot, fie că era vorba de magazinele alimentare, fie de restaurante, mi se pare interesant să aflu dacă şi la Inter era