Cele mai importante ştiri de sâmbătă din ediţiile regionale ale cotidianului Adevărul de Seară. Bacău
Gospodinele pregătesc legumele de toamnă la grătar
Chiar dacă toamna se face din ce în ce mai resimţită, băcăuanii nu renunţă la grătare în zonele împădurite din jurul oraşului. Dacă toată vara, mirosul de mici sau ceafă de porc se resimţea, în special, în Parcul Gherăieşti sau la Insula de Agrement, acum, în locurile special amenajate de municipalitate se simte miros de ardei, gogoşari sau vinete coapte. Pentru a nu-şi afuma casă, gospodinele au ales să-şi coacă legumele pentru iarnă, în aer liber. ”Nu are sens să coc legumele în bucătărie pentru că nu am spaţiu suficient pe aragaz şi plus, îmi afum casa. Pe grătar, se fac imediat”, ne-a spus Angela Sabău, o băcăuancă.
Botoşani
„Bobocii“ îşi fac ultimele cumpărături pentru prima zi de facultate
„Bobocii“ botoşăneni au intrat în febra pregătirilor pentru primul contact cu facultatea. Tinerii îşi petrec ultimele zile înainte de începerea noului an unversitar cumpărând cratiţe, farfurii sau ligheane. Un geamantan „sănătos“ ajunge la peste 100 de lei, chiar şi în bazar. Pentru a economisi din bani, cei mai mulţi dintre proaspeţii studenţi se aleg cu genţi de voiaj care costă maximum 60 de lei. „Vor să facă economie, ce-i drept. Dar genţile astea ieftine sunt foarte incomode şi dacă le umpli, ai nevoie de ajutor ca să le cari. La troler sunt roţi, este mult mai practic“, spune Maria, vânzătoare la un stand de genţi din bazar.
Iaşi
Cursurile încep la ore diferite
Începând de luni, elevii din Iaşi nu vor mai merge la cursuri de la aceeaşi oră. Măsura a fost aplicată la solicitarea profesorilor, care s-au plâns că mulţi tineri care vin la şcoală în mijloace de transport în comun întârzie la ore din cauza hao