Locuitorii municipiului Slatina au participat în număr mare, vineri după-amiază, la prepararea celei mai ciorbe de praz din ţara noastră. Evenimentul a avut loc în faţa sediului Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” şi a fost organizat de Primăria Slatina în cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Naţional de Umor „Oltenii şi restu’ lumii”. Peste 1.000 de porţii din ciorba menţionată au fost distribuite trecătorilor.
Slătinenii se pot mândri, de acum, că au intrat în „Cartea Recordurilor” din ţara noastră după ce, vineri după-amiază, timp de aproape trei ore, o echipă de bucătari a gătit aproape 600 de litri de ciorbă de praz. Acţiunea a fost organizată de Primăria Slatina în cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Naţional de Umor „Oltenii şi restu’ lumii”.
Pentru ca nimeni să nu aibă ceva de reproşat organizatorilor şi nici să nu existe acuze de trucare a momentului, acţiunea a a avut loc în văzul lumii, adică în centrul oraşului, respectiv în faţa sediului Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”. Totul a început la orele 14.00, cu pregătirea ingredientelor. Pentru prepararea mâncării a fost folosită umătoarea reţetă: 72 kg. praz, 7 kg. ardei gras, 12 kg, ceapă, 1,2 kg. sare, 3 kg. leuştean, 12 kg. smântână, 3 kg. făină, 6 kg. lămâi, 6 kg. morcovi, 9 kg. pătrunjel, 12 kg. ţelină şi 6 kg. ulei.
CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!
Mâncarea a fost gătită în două cazane ambulante împrumutate de la o unitate militară din oraşul Caracal, care au fost amplasate strategic în faţa intrării bibliotecii, loc unde se desfăşoară mai multe activităţi culturale din festival. Două bucătărese şi două ospătăriţe au tăiat şi amestecat zecile de kilograme de ingrediente utilizate la gătirea celei mai mari ciorbe de praz din ţară.
Anul viitor – ciorbă de “Cartea Recordurilor”
În jurul orelor 17.00, în faţa mai mult