Terapia cu sucuri poate fi urmată atât de către persoanele sănătoase, cât şi de către cele bolnave. Pe primele, cura le ajută să slăbească şi să-şi purifice organismul. Pe celelalte, să-şi redobândească sănătatea. Cura cu sucuri de legume şi de fructe este una dintre cele mai eficiente diete de slăbit recomandate în medicina naturistă. Obiectivele acesteia sunt: pierderea în greutate, detoxifierea şi revigorarea organismului în urma unor eforturi fizice prelungite.
După o metodă foarte simplă, recomandată de specialişti, în cura cu sucuri se înlocuieşte masa de prânz sau cina cu un pahar cu sucuri proaspete din fructe şi din legume.
Sucurile se consumă imediat după preparare, pentru că substanţele nutritive nu se oxidează. Află ce sucuri sunt indicate în curele de slăbire şi cum le poţi prepara.
Cum le prepari
Legumele nu se curăţă de coajă, deoarece aceasta conţine majoritatea substanţelor hrănitoare. Doar castravetele face excepţie şi trebuie curăţat, pentru că are coajă amară. De asemenea, din ardei se îndepărtează seminţele, iar din măr, miezul cu sâmburi. Ingredientele se pun în mixer şi, când sucul este gata, se adaugă o linguriţă cu ulei de măsline presat la rece.
Cum le consumi
Fiecare porţie de suc înlocuieşte o masă. De aceea, sucul nu se bea foarte repede, ci trebuie să se consume cu înghiţituri mici, timp de 10-15 minute. În funcţie de beneficiile dorite, nu trebuie să se consume alte băuturi, înainte şi după ce bei această licoare, care înlocuieşte mâncarea solidă. În acest fel, organismul poate să valorifice pe deplin substanţele nutritive: vitamine, minerale şi enzime.
Ce alimente consumi în timpul dietei
În general, mănânci normal. Doar carnea trebuie înlocuită cu peşte slab, iar dulciurile şi produsele de patiserie sărate trebuie eli