Nutriţioniştii demontează miturile despre produsele considerate până acum dăunătoare organismului. De multe ori ajungem să eliminăm diverse alimente din dieta zilnică din simplul motiv Nutriţioniştii demontează miturile despre produsele considerate până acum dăunătoare organismului.
De multe ori ajungem să eliminăm diverse alimente din dieta zilnică din simplul motiv că acestea şi-au creat cu timpul o reputaţie proastă, de inamici ai inimii sănătoase şi ai unei alimentaţii echilibrate. Astfel, multe alimente gustoase, pe care până acum eram sfătuiţi să le evităm, sunt în realitate bune pentru organism, cu condiţia să fie preparate corect şi consumate în cantităţi moderate.
Din categoria alimentelor pe care am fost învăţaţi să le evităm se regăsesc: ouăle, cartofii albi, pizza, carnea de vită, cerealele cu zahăr, fructele şi legumele la conservă şi stridiile.
1. Ouăle
De ce sunt sănătoase: ouăle au o valoare nutritivă foarte mare. Un singur ou are 75 de calorii, însă conţine 13 nutrienţi esenţiali. Pe lângă conţinutul bogat în proteine, acestea conţin şi o substanţă considerată extrem de importantă pentru îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive. Ouăle sunt de asemenea o sursă bogată în vitamina E, fier, zinc şi luteină, compus care ajută la îmbunătăţirea vederii.
Cele mai bune metode de preparare: cea mai indicată este consumarea lor în stadii cât mai apropiate de forma naturală, deoarece, combinate cu şuncă, caşcaval sau maioneză, ouăle devin mult mai bogate în grăsimi şi calorii. Cel mai indicat este să fie preparate sub formă de omletă, fierte sau amestecate cu legume şi servite cu pâine prăjită.
2. Cartofii albi
De ce sunt sănătoşi: organismul nostru, în special creierul, are nevoie de cât mai puţini carbohidrati procesaţi pe cât posibil pentru a acumula energie. Un cartof copt conţine 25 la su