Trei bucătari ai primului festival culinar internațional din centrul țării invită locuitorii municipiului Târgu Mureș să participe la ”de Bun Gust”. Un festival cu mâncare din opt țări diferite, cu Pavel Stratan și Riff, cu Junii Sibiului și Trupa de balet Sibiu, cu demonstrații culinare și concursuri.
Trei bucătari, oferind invitații de pe tipsii sclipitoare, au colindat zilele acestea Târgu Mureșul pentru a răspândi vestea organizării primului festival culinar internațional din centrul țării. Este vorba de Festivalul ”de Bun Gust” , ce va avea loc de vineri până duminică (4 – 6 octombrie), în Piața Mare a Sibiului.
Este primul an în care la Sibiu este organizat un astfel de eveniment, în cadrul căruia invitații vor putea vedea cum se gătește în stil american, chinezesc, thailandez, unguresc, german, italian, turcesc și românesc. ”În Sibiu – ca și în restul țării, de altfel – nu există în acest moment un eveniment dedicat mâncărurilor «culte», specifice unor culturi diferite de cea românească. Treptat ne pierdem inclusiv legătura cu tradiția locală, istorică. Sibiul este locul potrivit organizării unui eveniment care să pună în valoare bucătăria internațională și de aceea vom organiza demonstrații culinare chiar în centrul acestui oraș”, spun organizatorii Festivalului.
Festival sub un cort imens
Inițial, Festivalul ”de Bun Gust” a fost gândit să se desfășoare în aer liber. Vremea ploioasă din ultimele zile a determinat organizatorii să repoziționeze întregul eveniment sub cel mai mare cort destinat evenimentelor și care se regăsește în Sibiu. Cortul acoperă o suprafață de 2.400 de mp, astfel încât mii de invitați se vor putea bucura în voie de prima ediție a ”de Bun Gust”.
Sub acest cort imens va fi amenajată ”strada bucătăriilor”, formată din opt căsuțe independente, dotate cu toate cele necesare funcționării unei bucătării. Aici, rep