Arva Ahmed, o arăboaică în vârstă de 30 de ani, practică, în oraşul Dubai, un altfel de turism. Pasionată de gastronomie şi, mai ales, de mâncărurile cu specific arăbesc, Arva este un ghid pentru turiştii gurmanzi care vor să descopere restaurantele anonime din localitate.
Acestă mică afacere a ei a luat naştere la începutul anului, din dorinţa de a le arăta oamenilor locurile „ascunse“ din spatele clădirilor de beton şi de sticlă ce predomină în oraş. Căci, din punct de vedere culinar, Dubai este cunoscut pentru faptul că bucătarii celebri îşi construiesc adevărate imperii atunci când vine vorba de restaurante. Iar majoritatea sunt „blocate“ în turnuri ostentative, care oferă servicii cu tratamente spa şi care au piscine pe acoperiş.
În spatele acestui lux, Arva Ahmed a găsit şi vrea să le arate turiştilor „flămânzi“ şi iubitori de cultură o parte veche, tradiţională, mai puţin extravagantă a oraşului. Şi care, adesea, se găseşte în centrele culinare de cartier ale oraşului.
Pasiunea Arvei Ahmed pentru gastronomie este destul de recentă. În urmă cu trei ani, după o perioadă petrecută în Statele Unite ale Americii, Arva s-a întors în Dubai, pentru a-şi ajuta părinţii să-şi dezvolte o mică afacere. Tot pe atunci, atrasă de mirosurile din bucătărie, şi-a făcut un blog pe care l-a numit „Trăiesc într-o tigaie“. Planul ei – care, ulterior, s-a transformat într-un business – era să descopere şi apoi să scrie despre restaurantele mici, mai puţin cunoscute, din Dubai.
În urma întâlnirilor cu diverşi bucătari şi după multe degustări, Arva Ahmed a ajuns să ştie unde se găseşte cel mai bun falafel din oraş, reţeta celor mai delicioase baklavale sau, pur şi simplu, locul unde până şi pâinea are un altfel de gust. Acum, cutreieră aceste restaurante împreună cu turiştii curioşi. Pe jos! „Pentru o experienţă culturală completă“, după cu