Cu o experienta de opt ani in catering si organizarea evenimentelor sofisticate, Privileg Catering este una din primele companii de catering de pe piata romaneasca. Cu o investie initiala de numai 20.000 rol, compania aduce astazi venituri de peste un milion de euro. In prezent, o investitie similara presupune minimum 80.000 de euro.
“Am pornit la drum in ’96, cu investitie de 20.000 lei vechi, pe care i-am imprumutat din familie. La inceput livrarile se faceau cu masina personala, la vremea aceea un Olcit. Si pana la momentul la care am facut primul imprumut, care a fost de fapt un leasing pentru masini in 2003, Privileg si-a auto-sustinut cresterea. Prima noastra „flota” a fost formata din masini izoterme produse in Romania, Olcit-uri papuc”, a declarat pentru Wall-Street Anca Mitu, general manager Privileg Catering.
Privileg Catering face parte din plutonul companiilor care au deschis piata serviciilor de catering din Romania, “fapt care ne-a permis sa incepem cu un capital foarte mic, dar care in acelasi timp a presupus mult mai multa munca si o crestere mai lenta la inceput”, adauga Mitu. Activitatea a inceput cu trei oameni, in prezent compania numarand 63 de angajati permanenti si peste 100 de colaboratori.
„In prezent, pe o piata de catering matura, un nou jucator pleaca de la alte premise si de la alte standarde, fapt care il obliga la o investitie initiala de peste 50.000 euro numai in dotarea laboratorului, de aproximativ 20.000 euro in primele masini pentru livrari si de minim 10.000 euro in logistica pentru sustinerea unui eveniment (vesela, fete de masa etc)”, ne-a declarat Mitu. La acestea trebuie adaugate si cheltuielile cu sediul, care se ridica la cel putin 2.500 de euro pentru un spatiu de inchiriat, in functie de locatie, dar si investitiile in personal.
In catering, clientela este factorul cheie care dicteaza pulsul even