În 2010, la Batoş poposea un investitor din Austria, pe nume AMB Wine Company, parte a grupului austriac AMB Holding, care a demarat o investiţie în terenuri viticole, achiziţionând iniţial cca.14 ha de teren. Ulterior, în 2011, AMB Wine şi-a dublat suprafaţa terenurilor viticole, ajungând la un total de 38 de ha cultivate cu soiuri nobile: 26 de ha în zona Batoş, completate de alte 12 ha în arealul viticol Vermeş-Lechinţa. Tot în 2011 s-a finalizat prima faza a unitătii de procesare şi vinificaţie, care este pregătită în prezent pentru producerea a aproximativ 100.000 de litri de vin. Această unitate a fost construită având în vedere standardele moderne de procesare şi este dotată integral cu utilaje de ultimă generaţie.
Astfel, după 2 ani de la demararea investiţiei, vine şi momentul mult aşteptat când soiurile de vin produse la Batoş vor fi lansate pe piaţă. Evenimentul va avea loc joi, 22 martie, la Pipera Business Tower din Bucureşti când va fi lansat pe piaţa românească gama de vinuri “Liliac” produsă la Batoş de către AMB Wine Company. Unul din promotorii acestor vinuri este renumitul oenolog austric Willi Opitz, cel care a coordonat proiectul încă de la început.
La lansarea pe piaţă a vinurilor din gama “Liliac” va fi prezent şi primarul comunei Batoş, Dumitru Cotoi, aflat în faţa faptului împlinut prin care numele de Batoş să fie cunoscut în întreaga lume nu doar datorită mărului ci şi vinului, prin licoarea produsă la Batoş de AMB Holding. “Este un vin foarte bun, de calitate, care în sfârşit este lansat pe piaţă. Voi onora şi eu cu prezenţa la această lansare deoarece este un eveniment extrem de important pentru comuna noastră. Investiţia austriacă a început acum doi ani şi azi toamnă deja au început să producă vin. După “Oţetul de Batoş”, “Sucul natural din mere de Batoş”, produsele lactate de Batoş, acum vine şi rândul vinului să intre în