RĂVĂŞITUL OILOR ● Două zile de sărbătoare la Bran
Branul îmbracă straie de sărbătoare timp de două zile, pentru a primi cum se cuvine bârsanele de la munte. Turiştii ajunşi în zonă pot degusta mâncăruri tradiţionale româneşti, diferite sortimente de brânzeturi şi pot cumpăra obiecte de artizanat.
RĂVĂŞITUL OILOR ● Două zile de sărbătoare la Bran
Branul îmbracă straie de sărbătoare timp de două zile, pentru a primi cum se cuvine bârsanele de la munte. Turiştii ajunşi în zonă pot degusta mâncăruri tradiţionale româneşti, diferite sortimente de brânzeturi şi pot cumpăra obiecte de artizanat.
Muzică şi voie bună, precum şi degustări de preparate specifice, mai ales pastramă de oaie şi bulz, însoţite de un pahar cu must abia făcut. Zilele acestea, iubitorii naturii şi ai sărbătorilor rustice sînt aşteptaţi la Bran, pe Platoul Inima Reginei, unde are loc Răvăşitul Oilor şi Festivalul Brânzei şi Pastramei. “Tradiţie cu o vechime de 40 de ani, Răvăşitul Oilor ia o amploare tot mai mare de la an la an. Aceasta este cea de-a patra ediţie a Festivalului Brânzei şi Pastramei”, ne-a explicat Maria Stoian.
GASTRONOMIE. Produsele din brânză sunt cele mai căutate de turiştii veniţi la festival
ACŢIUNI. Festivalul a debutat ieri cu o expoziţie gastronomică având diverse sortimente de brânză şi pastramă, turiştii putând achiziţiona produse la preţuri bune, de producător. Petrecerea a continuat spre seară cu o serbarea câmpenească. Astăzi, are loc o expoziţie de animale în aer liber, în cadrul căreia se vor prezenta mai multe rase de ovine. Aici vor avea loc vânzări şi schimburi de berbeci, urmând ca, la final, să se aleagă cele mai frumoase exemplare. Evenimentul va continua cu o expoziţie canină, la încheierea căreia cei mai frumoşi câini ciobăneşti vor fi premiaţi. Gurmanzii nu sunt uitaţi, deoarece pot degusta foarte multe f